Uuniperunat kantarelli-omenatäytteellä

Ainekset:

  • 4 suurta jauhoista perunaa (esim. Rosamunda)
  • Kantarelli-omenatäyte:
    • 1-2 sipulia
    • 2-3 dl kantarelleja
    • 1 kotimainen omena
    • 1 rkl rypsiöljyä
    • 1/2 tl suolaa
    • mustapippuria
    • 1 dl kaura- tai ruokakermaa

Valmistus:

  1. Pese perunat ja laita ne ritilälle 200-asteiseen uuniin 1 tunniksi.
  2. Valmista täyte perunoiden kypsyessä.
    • Paloittele sipuli pieniksi paloiksi.
    • Pienennä tarvittaessa isot kantarellit pienemmiksi paloiksi.
    • Kuutioi omena (n. 0,5 cm x 0,5 cm).
    • Lämmitä öljy kattilassa ja kuullota ensin sipuli ja sienet.
    • Lisää sitten omena, mausta suolalla ja pippurilla ja lisää kerma.
    • Hauduta n. 3 minuuttia.
    • Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä n. 10 minuuttia.
  3. Kun perunat tulevat uunista anna niiden jäähtyä hetki ja kaiva osa sisuksesta pois. Paloittele poistettu osa perunasta ja sekoita se täytteeseen. Maista täytettä ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
  4. Täytä perunat ja tarjoa ne kuumana tai huoneenlämpöisenä esimerkiksi salaatin kanssa.
Uuniperunat kantarelli-omenatäytteellä
Siirry sivun alkuun