Ainekset:
- 4 suurta jauhoista perunaa (esim. Rosamunda)
- Kantarelli-omenatäyte:
- 1-2 sipulia
- 2-3 dl kantarelleja
- 1 kotimainen omena
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1/2 tl suolaa
- mustapippuria
- 1 dl kaura- tai ruokakermaa
Valmistus:
- Pese perunat ja laita ne ritilälle 200-asteiseen uuniin 1 tunniksi.
- Valmista täyte perunoiden kypsyessä.
- Paloittele sipuli pieniksi paloiksi.
- Pienennä tarvittaessa isot kantarellit pienemmiksi paloiksi.
- Kuutioi omena (n. 0,5 cm x 0,5 cm).
- Lämmitä öljy kattilassa ja kuullota ensin sipuli ja sienet.
- Lisää sitten omena, mausta suolalla ja pippurilla ja lisää kerma.
- Hauduta n. 3 minuuttia.
- Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä n. 10 minuuttia.
- Kun perunat tulevat uunista anna niiden jäähtyä hetki ja kaiva osa sisuksesta pois. Paloittele poistettu osa perunasta ja sekoita se täytteeseen. Maista täytettä ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
- Täytä perunat ja tarjoa ne kuumana tai huoneenlämpöisenä esimerkiksi salaatin kanssa.
Uuniperunat kantarelli-omenatäytteellä