Puolukka-murupiirakka

Ainekset:

Pohja:

  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl korppujauhoja
  • (1/2 dl jauhettua mantelia)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 100 g margariinia
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 kananmuna

Päälle:

  • 2-3 dl puolukoita

Muruseos:

  • 50 g margariinia
  • 1/2 dl sokeria
  • 2 dl kaurahiutaleita

Pohjan valmistus:

  1. Sekoita vehnäjauhot, korppujauhot, jauhettu manteli sekä leivinjauhe pienessä kulhossa.
  2. Vatkaa margariini ja fariinisokeri vaahdoksi sähkövatkaimella eri kulhossa kuin jauhot.
  3. Lisää kananmuna rasva-sokerivaahtoon. Vatkaa sähkövatkaimella.
  4. Lisää jauhoseos rasva-sokerivaahtoon ja sekoita. Levitä taikina piirakkavuokaan.
  5. Kaada pinnalle puolukat.
  6. Kypsennä piirakka uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.

Muruseoksen valmistus:

  1. Sulata kattilassa margariini. Nosta kattila levyltä ja lisää sinne kaurahiutaleet ja sokeri. Sekoita tasaiseksi.
  2. Ota piirakka pois uunista. Levitä muruseos marjojen pinnalle ja jatka piirakan kypsentämistä n. 15 minuuttia.
Puolukka-murupiirakka
Siirry sivun alkuun