Ainekset:
- 400-500 g (1-2 kpl) kesäkurpitsaa
- 3-4 perunaa
- 1 rasia jauhista (esim. Härkis, Muu, Mifu) tai muuta kasviproteiinia (myös jauheliha käy)
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl öljyä
- 1 tl suolaa
- 1 pss tacomausteseosta
- 400 g (1 prk) tomaattimurskaa
- 100-150 g vahvaa juustoraastetta (esim. emmental)
Valmistus:
- Pese ja viipaloi kesäkurpitsa. Pese, kuori ja viipaloi perunat.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Paista pannulla öljyssä jauhis ja sipulit.
- Lisää pannulle tacomauste ja tomaattimurska ja 1/2 tl suolaa. Anna hautua 5 min.
- Voitele uunivuoka öljyllä ja lado sinne vuorotellen kesäkurpitsa- ja perunaviipaleita. Ripottele päälle 1/2 tl suolaa.
- Lisää päälle jauhiskastike ja juustoraaste.
- Paista uunissa 200 asteessa n. 50 min.
Texmex-kesäkurpitsavuoka