Ainekset:
- 1 kesäkurpitsa (n. 300 g)
- 3 rkl korppujauhoja
- 2 dl kaurajuomaa tms. (esim. maitoa tai vettä)
- 2 munaa
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl ruokaöljyä
- 1 tl suolaa
- n. 1 dl tuoreita yrttejä oman maun mukaan (myös pinaatti sopii)
Valmistus:
- Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi.
- Laita korppujauhot ja neste kulhoon turpoamaan.
- Lisää kesäkurpitsaraaste, munat, jauhot ja öljy. Sekoita.
- Lisää suola ja yrtit. Sekoita.
- Paista miedolla lämmöllä (ohukais)pannulla.
Vinkki! Puolukkahillo sopii hyvin ohukaisten lisukkeeksi.
Kesäkurpitsaohukaiset