Ainekset:
- 1 kesäkurpitsa (n. 300 g)
- 1 pkt halloumijuustoa (200 g)
- 1 kananmuna
- 1 dl leivänmuruja tai korppujauhoja
- Lisäksi: öljyä paistamiseen
Valmistus:
- Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi ja pane siivilään valumaan. Voit painella raastetta lusikalla tai käsin, jotta ylimääräinen neste valuisi mahdollisimman hyvin pois.
- Raasta halloumijuusto karkeaksi raasteeksi.
- Sekoita kesäkurpitsaraaste, halloumiraaste, korppujauhot/leivänmurut ja kananmuna kulhossa. Nosta jääkaappiin noin tunniksi, niin pihvit pysyvät paremmin kasassa.
- Kuumenna öljy pannulla. Muotoile taikinasta käsissä tiiviitä pihvejä ja laita suoraan kuumalle pannulle. Paista keskilämmöllä ja anna pihvien pohjan paistua rauhassa kääntämättä pihvejä turhaan. Kun pohja on paistunut, käännä pihvit ja paista myös toinen puoli.
Vinkki! Pihvien lisuukkeksi sopii esimerkiksi tsatsiki, mutta ne maistuvat hyvin myös vaikkapa perunamuusin kanssa tai leivän päällä.
Neljän raaka-aineen kesäkurpitsapihvit