Ainekset
- 2 keskikokoista kurpitsaa
- 1 keskikokoinen tai iso sipuli/punasipuli
- 2-3 dl keitettyä riisiä/pastaa tai nuudelia
- 2 kananmunaa (tai jotakin ylijäänyttä kastiketta)
- 1-2 dl juustoraastetta
- suolaa ja mausteita, esim. paprikajauhetta, mustapippuria tms.
Valmistus
- Halkaise pestyt kesäkurpitsat ja raavi lusikalla hedelmälihaa pois, jotta saat kurpitsanpuolikkaista venemäisiä. Laita puolikkaat veneet pieneen uunivuokaan.
- Hienonna kurpitsanliha ja sipuli. Sekoita riisin, pastan tai nuudelien kanssa kulhossa ja mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla.
- Sekoita joukkoon 2 raakaa kananmunaa (tai jotain ylijäänyttä kastiketta) ja lusikoi täyte kesäkurpitsanpuolikkaisiin.
- Ripottele pinnalle juustoraastetta.
- Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 15 minuuttia, kunnes kesäkurpitsat ovat pehmenneet ja pinta on saanut väriä.
Täytetyt kesäkurpitsat