Täytetyt kesäkurpitsat

Ainekset

  • 2 keskikokoista kurpitsaa
  • 1 keskikokoinen tai iso sipuli/punasipuli
  • 2-3 dl keitettyä riisiä/pastaa tai nuudelia
  • 2 kananmunaa (tai jotakin ylijäänyttä kastiketta)
  • 1-2 dl juustoraastetta
  • suolaa ja mausteita, esim. paprikajauhetta, mustapippuria tms.

Valmistus

  1. Halkaise pestyt kesäkurpitsat ja raavi lusikalla hedelmälihaa pois, jotta saat kurpitsanpuolikkaista venemäisiä. Laita puolikkaat veneet pieneen uunivuokaan.
  2. Hienonna kurpitsanliha ja sipuli. Sekoita riisin, pastan tai nuudelien kanssa kulhossa ja mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla.
  3. Sekoita joukkoon 2 raakaa kananmunaa (tai jotain ylijäänyttä kastiketta) ja lusikoi täyte kesäkurpitsanpuolikkaisiin.
  4. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  5. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 15 minuuttia, kunnes kesäkurpitsat ovat pehmenneet ja pinta on saanut väriä.
Täytetyt kesäkurpitsat
Siirry sivun alkuun