Ranskalainen omenakana

Ainekset:

  • 4 porkkanaa
  • 1-2 sipulia
  • 2 omenaa, hapan lajike
  • 600 g broilerin paistileikettä TAI 2 pakettia kasviproteiinisuikaleita/-paloja (esim. Muu, Härkis, Mifu)
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 4 rkl voita/margariinia
  • 3 dl vettä
  • (1/2 dl hienonnettua timjamia)
  • 2 dl kaurakermaa/ruokakermaa
  • Lisäksi: keitettyä riisiä

Valmistus:

  1. Kuori porkkanat ja leikkaa viistoittain vajaan sentin viipaleiksi. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja raasta omena. Paloittele broilerileikkeet 3 palaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Jos käytät kasviproteiinia, tarkista, onko tuotteessa suolaa jo valmiiksi.
  2. Kuumenna voi/margariini kasarissa tai padassa ja ruskista broilerin/kasviproteiinin pinta. Lisää porkkanat, sipulit, omenaraaste, vesi ja halutessasi hienonnettu timjami. Kypsennä kannen alla keskilämmöllä 10 minuuttia.
  3. Lisää kaura-/ruokakerma ja kypsennä ilman kantta 5-10 minuuttia. Jos aikaa on, jätä pannu jälkilämmölle muhimaan. Tarkista maku. Tarjoa riisin kanssa.
Ranskalainen omenakana
Siirry sivun alkuun