Omena-chutney sopii lisukkeeksi monenlaisille ruoille. Voit säädellä tulisuutta lisäämällä tai vähentämällä chilin määrää. Mausteina voi käyttää myös esimerkiksi maustepippureita, inkiväärinpalasia tai kanelitankoa.
Ainekset:
- 5 dl omenalohkoja
- 1 sipuli
- 1 dl ruoko- tai tavallista sokeria
- 1/2 dl viinietikkaa
- punaista tai vihreää chiliä paloiteltuna (poista siemenet)
- 1 dl vettä
Valmistus:
- Lämmitä paistinpannu ja karamellisoi sokeri siinä kullanruskeaksi. Varo, ettei sokeri pala.
- Lisää omenalohkot, pilkottu sipuli, viinietikka, chili ja vesi.
- Anna kiehua n. 15 minuuttia, kunnes koostumus on paksu.
- Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä.
- Kaada puhtaisiin kuumennettuihin lasipurkkeihin. Jäähtymisen jälkeen säilytä tiiviisti suljettuna jääkaapissa. Chutney säilyy useita viikkoja (jopa kuukausia).
Omena-chutney