Omena-chutney

Omena-chutney sopii lisukkeeksi monenlaisille ruoille. Voit säädellä tulisuutta lisäämällä tai vähentämällä chilin määrää. Mausteina voi käyttää myös esimerkiksi maustepippureita, inkiväärinpalasia tai kanelitankoa.

Ainekset:

  • 5 dl omenalohkoja
  • 1 sipuli
  • 1 dl ruoko- tai tavallista sokeria
  • 1/2 dl viinietikkaa
  • punaista tai vihreää chiliä paloiteltuna (poista siemenet)
  • 1 dl vettä

Valmistus:

  1. Lämmitä paistinpannu ja karamellisoi sokeri siinä kullanruskeaksi. Varo, ettei sokeri pala.
  2. Lisää omenalohkot, pilkottu sipuli, viinietikka, chili ja vesi.
  3. Anna kiehua n. 15 minuuttia, kunnes koostumus on paksu.
  4. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä.
  5. Kaada puhtaisiin kuumennettuihin lasipurkkeihin. Jäähtymisen jälkeen säilytä tiiviisti suljettuna jääkaapissa. Chutney säilyy useita viikkoja (jopa kuukausia).
Omena-chutney
Siirry sivun alkuun