Puolukka-vanilja-kerroskiisseli

Ainekset:

Vaniljakiisseli (kokonestesuurustus):

  • 2 1/2 dl maitoa
  • 1/4 dl sokeria
  • 1/4 dl maissi- tai ohratärkkelystä
  • 1 tl vanilliinisokeria

Puolukkakiisseli (osanestesuurustus):

  • 2 dl vettä
  • 1 dl puolukoita
  • 1/4 dl sokeria
  • suurus: 3/4 dl vettä + 1 1/2 rkl perunajauhoja

Valmistus:

  1. Mittaa pinnoitettuun kattilaan kylmä maito, sokeri ja tärkkelysjauhot. Sekoita hyvin.
  2. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita koko ajan, kunnes kiisseli sakenee. Sammuta levy ja kypsennä kiisseliä jälkilämmöllä 3 minuuttia kokoajan sekoittaen. Jäähdytä.
  3. Nosta kattila liedeltä, lisää vaniillinisokeri. Jaa jälkiruokakulhoihin. (Ripottele pinnalle sokeria kuortumisen estämiseksi.)
  1. Mittaa teräskattilaan vesi, puolukat sekä sokeri. Keitä niin kauan, että marjat hajoavat.
  2. Sekoita suurusta varten vesi ja perunajauhot erillisessä astiassa. Ota kattila pois levyltä ja kaada suurus kattilaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  3. Kiehauta kiisseli nopeasti. Ota kattila pois liedeltä.
  4. Tarkista makeus. Kaada puolukkakiisseli jälkiruokakulhoihin jäähtyneen vaniljakiisselin päälle. Ripottele pinnalle sokeria kuortumisen estämiseksi.
Puolukka-vanilja-kerroskiisseli
Siirry sivun alkuun