Tofukinkku sinappikuorrutuksella

Ainekset

  • 1-2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili
  • 1/2 rkl rypsiöljyä paistamiseen
  • 600 g (2 pkt) kylmäsavustettua tofua (jalotofu)
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 1 1/2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl timjamia
  • 1/2 tl mustapippuria rouhittuna

Kuorrutus

  • 2 rkl sinappia
  • 1/2 rkl korppujauhoja

Valmistus

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja hienonna chili. Kuullota kasviksia öljyssä pannulla muutama minuutti.
  2. Soseuta kaikki tofukinkun ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kulhossa.
  3. Muotoile taikinasta käsin soikean muotoinen vegekinkku leivinpaperin päällä pellillä.
  4. Paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Ota tofukinkku pois uunista. Levitä sinappi ja ripottele korppujauhot tofukinkun pinnalle. Ruskista vielä 250 asteessa 10 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin. Leikkaa viipaleiksi hieman jäähtyneenä tai täysin kylmänä.

Vinkki: Viilla tofukinkun pintaan ruudukko ja koristele se kokonaisilla mausteneilikoilla.

Resepti: Tofukinkku sinappikuorrutuksella | Reseptit | Paisti ja fileet | Yhteishyvä

Tofukinkku sinappikuorrutuksella
Siirry sivun alkuun