Punajuuri-kesäkurpitsalaatikko

Ainekset:

  • 1 dl rikottuja ohrasuurimoita
  • 200 g kesäkurpitsaa
  • 3 punajuurta (n. 300 g)
  • 1 sipuli
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl kaurakermaa/ruokakermaa
  • 1 tl suolaa
  • (mausteeksi voi lisätä esim. meiramia tai salviaa)

Valmistus:

  1. Keitä ohrasuurimot suolalla maustetussa vedessä puolikypsiksi.
  2. Raasta kesäkurpitsa ja kuoritut punajuuret ja hienonna sipuli. Laatikon voi valmistaa myös säilykepunajuurista.
  3. Sekoita suurimot ja kasvikset.
  4. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
  5. Kaada päälle maustettu muna-kermaseos. Kypsennä 200 asteessa n. 45 minuuttia.
Punajuuri-kesäkurpitsalaatikko
Siirry sivun alkuun