Kasviskaalilaatikko

Ainekset:

  • n. 800 g keräkaali (valkokaali)
  • 1 iso sipuli
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 1 pkt/pss kaurajauhista tai muuta vastaavaa kasviproteiinia
  • 1/2 tl suolaa
  • 5 dl vettä
  • 2 dl kaurakermaa tms.
  • 1 dl ohrasuurimoita
  • 3 tl meiramia
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 rkl siirappia
  • ruokaöljyä vuoan voiteluun

Valmistus:

  1. Keitä ohrasuurimot kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Paloittele kaali ja laita suureen kattilaan. Lisää vettä ja haudut kaalia puolisen tuntia niin, että se on pehmennyt.
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota se pannulla ruokaöljyssä. Lisää kaurajauhis ja paista seosta n. 5 minuuttia välillä sekoitellen. Mausta seos suolalla.
  4. Sekoita voidellussa uunivuoassa kaalit, ohrasuurimot, mausteet, siirappi ja sipuli-kaurajauhisseos sekä kaurakerma.
  5. Kypsennä kaalilaatikkoa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin tunnin ajan. Sekoita laatikkoa kerran paistamisen alkuvaiheessa.
  6. Tarjoile kaalilaatikko esim. puolukoiden kanssa.
Kasviskaalilaatikko
Siirry sivun alkuun