Ainekset:
- n. 800 g keräkaali (valkokaali)
- 1 iso sipuli
- 1/2 dl rypsiöljyä
- 1 pkt/pss kaurajauhista tai muuta vastaavaa kasviproteiinia
- 1/2 tl suolaa
- 5 dl vettä
- 2 dl kaurakermaa tms.
- 1 dl ohrasuurimoita
- 3 tl meiramia
- 1/2 tl mustapippuria
- 1 rkl siirappia
- ruokaöljyä vuoan voiteluun
Valmistus:
- Keitä ohrasuurimot kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Paloittele kaali ja laita suureen kattilaan. Lisää vettä ja haudut kaalia puolisen tuntia niin, että se on pehmennyt.
- Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota se pannulla ruokaöljyssä. Lisää kaurajauhis ja paista seosta n. 5 minuuttia välillä sekoitellen. Mausta seos suolalla.
- Sekoita voidellussa uunivuoassa kaalit, ohrasuurimot, mausteet, siirappi ja sipuli-kaurajauhisseos sekä kaurakerma.
- Kypsennä kaalilaatikkoa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin tunnin ajan. Sekoita laatikkoa kerran paistamisen alkuvaiheessa.
- Tarjoile kaalilaatikko esim. puolukoiden kanssa.
Kasviskaalilaatikko