Kauratoskaomenat

Ainekset:

  • reilu 1 kg hapokkaita omenoita
  • 1 tl kanelia
  • 150 g voita tai margariinia
  • 1 1/2 dl (100 g) fariinisokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 4 dl isoja kaurahiutaleita

Valmistus:

  1. Pese omenat ja leikkaa ne kuorineen reiluiksi lohkoiksi siemenkotaa myötäillen. Puolita lohkot halutessasi. Levitä ne piirakkavuokaan (n. 28 cm). Vuokaa ei tarvitse voidella.
  2. Ripottele kaneli omenoiden päälle.
  3. Pehmitä tai sulata voi mikroaaltouunissa. Sekoita joukkoon sokeri, suola ja kaurahiutaleet.
  4. Jaa seos tasaisesti omenoiden päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-35 minuuttia, kunnes kaurapinta on rapeutunut ja saanut kauniin värin.
  5. Tarjoa lämpimänä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Kauratoskaomenat
Siirry sivun alkuun