Ainekset:
- reilu 1 kg hapokkaita omenoita
- 1 tl kanelia
- 150 g voita tai margariinia
- 1 1/2 dl (100 g) fariinisokeria
- 1/4 tl suolaa
- 4 dl isoja kaurahiutaleita
Valmistus:
- Pese omenat ja leikkaa ne kuorineen reiluiksi lohkoiksi siemenkotaa myötäillen. Puolita lohkot halutessasi. Levitä ne piirakkavuokaan (n. 28 cm). Vuokaa ei tarvitse voidella.
- Ripottele kaneli omenoiden päälle.
- Pehmitä tai sulata voi mikroaaltouunissa. Sekoita joukkoon sokeri, suola ja kaurahiutaleet.
- Jaa seos tasaisesti omenoiden päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-35 minuuttia, kunnes kaurapinta on rapeutunut ja saanut kauniin värin.
- Tarjoa lämpimänä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Kauratoskaomenat