Pinaatti ja Feta Voitaikinapiirakka

Tämä on maukas piirakka, joka voidaan tarjoilla keiton, kanan tai lihan kanssa. Voidaan tarjoilla myös sellaisenaan salaatin kanssa!

Annosta – 12 servings Valmisteluaika – 15 min Kokonaisaika – 20 – 25min

Ainesosaluettelo

  • 1 laatikko voitaikana
  • 1 kuppi raastettua mozzarellajuustoa
  • 300g fetajuustoa
  • 3 kanamunat
  • 2 kupillista pakastettua pinaattia sulatetaan ja vesi puristetaan pois

Ohjet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voitaikina leivinpaperin päällä.
  2. Kauli taikina kaulimen avulla suorakaiteen muotoiseksi, jonka koko on noin 25 cm x 15 cm. Taita reunat noin 2 cm ja paina alas haarukalla puristaen reunat.
  3. Vatkaa haarukalla pienessä kupissa yksi muna. Käyttää leivonta sivellintä ja sivele taikinan reunat kananmunalla. Jäljelle jäänyt muna menee täytteen joukkoon.
  4. Täytettä varten laita mozzarellajuusto, murustettu feta, pinaatti ja muna yhteen isoon kulhoon ja sekoita hyvin. Lusikoi seos taikinan päälle tasaisesti.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea.

Vinkkejä

# Sulata pinaatti siivilässä, osa vedestä valuu pois.
Purista pinaatista vettä pieninä erinä, se on helpompaa.

#Voit halutessasi käyttää maustettua fettaa.

Pinaatti ja Feta Voitaikinapiirakka
Siirry sivun alkuun