Tämä on maukas piirakka, joka voidaan tarjoilla keiton, kanan tai lihan kanssa. Voidaan tarjoilla myös sellaisenaan salaatin kanssa!
Annosta – 12 servings Valmisteluaika – 15 min Kokonaisaika – 20 – 25min
Ainesosaluettelo
- 1 laatikko voitaikana
- 1 kuppi raastettua mozzarellajuustoa
- 300g fetajuustoa
- 3 kanamunat
- 2 kupillista pakastettua pinaattia sulatetaan ja vesi puristetaan pois
Ohjet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voitaikina leivinpaperin päällä.
- Kauli taikina kaulimen avulla suorakaiteen muotoiseksi, jonka koko on noin 25 cm x 15 cm. Taita reunat noin 2 cm ja paina alas haarukalla puristaen reunat.
- Vatkaa haarukalla pienessä kupissa yksi muna. Käyttää leivonta sivellintä ja sivele taikinan reunat kananmunalla. Jäljelle jäänyt muna menee täytteen joukkoon.
- Täytettä varten laita mozzarellajuusto, murustettu feta, pinaatti ja muna yhteen isoon kulhoon ja sekoita hyvin. Lusikoi seos taikinan päälle tasaisesti.
- Paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea.
Vinkkejä
# Sulata pinaatti siivilässä, osa vedestä valuu pois.
Purista pinaatista vettä pieninä erinä, se on helpompaa.
#Voit halutessasi käyttää maustettua fettaa.
Pinaatti ja Feta Voitaikinapiirakka