Täydellinen resepti ylikypsille banaaneille!
Annosta – 8 10 (1 loaf) Valmistusaika – 10 min Kokonaisaika – 60 min
Ainesosaluettelo
- 3-4 erittäin kypsää banaania, kuorittu ja muussattu
- 1/3 kuppia (76 g) voita, suolatonta tai suolattua, sulatettua
- 1/2 tl ruokasoodaa (ei leivinjauhetta)
- 1 ripaus suolaa
- 3/4 kuppia (150g) sokeria (1/2 kuppia jos haluat vähemmän makeaa, 1 kupillista jos makeampaa)
- 1 iso muna, vatkattuna
- 1 tl vaniljauutetta
- 1 1/2 kuppia (205 g) yleisjauhoja
Ohjet
- Esilämmitä uuni 175 °C:seen (350 °F): Voitele 8 x 4 tuuman leipävuoka.
- Muussaa kypsät banaanit kulhossa haarukalla täysin sileäksi. Sekoita sulatettu voi banaanimuusien joukkoon.
- Sekoita joukkoon ruokasooda ja suola. Sekoita joukkoon sokeri, vatkattu muna ja vaniljauute. Sekoita joukkoon jauhot.
- Kaada taikina valmiiseen leipävuokaan. Paista 55–65 minuuttia 175 °C:ssa tai kunnes keskelle työnnetty hammastikku tai puinen tikku tulee ulos puhtaana.
- Jos leivän ulkopinta on ruskistunut, mutta keskiosa on vielä märkä, peitä leipä löyhästi foliolla ja jatka paistamista, kunnes leipä on täysin kypsä.
- Ota pois uunista ja anna jäähtyä vuoassa muutama minuutti. Poista sitten banaanileipä vuoasta ja anna jäähtyä kokonaan ennen tarjoilua.
- Viipaloi ja tarjoile!
Vinkkejä
#Hyvin käärittynä banaanileipä säilyy huoneenlämmössä 4 päivää. Pidempään säilytykseen jäähdytä leipä enintään 5 päivää tai pakasta se.
Terveellinen Banaanileipä