Terveellinen Banaanileipä

Täydellinen resepti ylikypsille banaaneille!

Annosta – 8 10 (1 loaf) Valmistusaika – 10 min Kokonaisaika – 60 min

Ainesosaluettelo

  • 3-4 erittäin kypsää banaania, kuorittu ja muussattu
  • 1/3 kuppia (76 g) voita, suolatonta tai suolattua, sulatettua
  • 1/2 tl ruokasoodaa (ei leivinjauhetta)
  • 1 ripaus suolaa
  • 3/4 kuppia (150g) sokeria (1/2 kuppia jos haluat vähemmän makeaa, 1 kupillista jos makeampaa)
  •  1 iso muna, vatkattuna
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 1 1/2 kuppia (205 g) yleisjauhoja

Ohjet

  1. Esilämmitä uuni 175 °C:seen (350 °F): Voitele 8 x 4 tuuman leipävuoka.
  2. Muussaa kypsät banaanit kulhossa haarukalla täysin sileäksi. Sekoita sulatettu voi banaanimuusien joukkoon.
  3. Sekoita joukkoon ruokasooda ja suola. Sekoita joukkoon sokeri, vatkattu muna ja vaniljauute. Sekoita joukkoon jauhot.
  4. Kaada taikina valmiiseen leipävuokaan. Paista 55–65 minuuttia 175 °C:ssa tai kunnes keskelle työnnetty hammastikku tai puinen tikku tulee ulos puhtaana.
  5. Jos leivän ulkopinta on ruskistunut, mutta keskiosa on vielä märkä, peitä leipä löyhästi foliolla ja jatka paistamista, kunnes leipä on täysin kypsä.
  6. Ota pois uunista ja anna jäähtyä vuoassa muutama minuutti. Poista sitten banaanileipä vuoasta ja anna jäähtyä kokonaan ennen tarjoilua.
  7. Viipaloi ja tarjoile!

Vinkkejä

#Hyvin käärittynä banaanileipä säilyy huoneenlämmössä 4 päivää. Pidempään säilytykseen jäähdytä leipä enintään 5 päivää tai pakasta se.

Terveellinen Banaanileipä
Siirry sivun alkuun