Ainekset:
- 5 dl kaurajuomaa, maitoa tai vettä
- 25 g hiivaa
- 1 1/2 tl suolaa
- 2 rkl siirappia
- 4 dl omenaa raastettuna
- 10 dl vehnäjauhoja
- 3 dl kaurahiutaleita
- 1/2 dl ruokaöljyä
Valmistus:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon tai veteen.
- Sekoita joukkoon suola, siirappi ja omenaraaste.
- Lisää suurin osa vehnäjauhoista ja kaurahiutaleet.
- Alusta taikinaa.
- Lisää öljy ja loput jauhot.
- Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
- Kohota taikinaa liinan alla n. 20 min.
- Muotoile taikina jauhotetulla pöydällä tangoksi.
- Jaa se 20 palaan ja muotoile sämpylöiksi.
- Asettele sämpylät leivinpaperin päälle pellille, peitä liinalla ja kohota n. 20 min. Voitele sämpylät vedellä ja paista 225 asteessa n. 15 min.
Omenaiset sämpylät