Omenaiset sämpylät

Ainekset:

  • 5 dl kaurajuomaa, maitoa tai vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 2 rkl siirappia
  • 4 dl omenaa raastettuna
  • 10 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 1/2 dl ruokaöljyä

Valmistus:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon tai veteen.
  2. Sekoita joukkoon suola, siirappi ja omenaraaste.
  3. Lisää suurin osa vehnäjauhoista ja kaurahiutaleet.
  4. Alusta taikinaa.
  5. Lisää öljy ja loput jauhot.
  6. Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
  7. Kohota taikinaa liinan alla n. 20 min.
  8. Muotoile taikina jauhotetulla pöydällä tangoksi.
  9. Jaa se 20 palaan ja muotoile sämpylöiksi.
  10. Asettele sämpylät leivinpaperin päälle pellille, peitä liinalla ja kohota n. 20 min. Voitele sämpylät vedellä ja paista 225 asteessa n. 15 min.
Omenaiset sämpylät
Siirry sivun alkuun