Gluteeniton omenapiirakka

Ainekset:

  • 3 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (esim. Viljatuote)
  • 1 dl sokeria
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 50 g sulatettua voita tai vastaava määrä ruokaöljyä
  • 2 dl kaurajuomaa/muuta kasvijuomaa tai maitoa
  • 1 muna
  • 3-4 kotimaista omenaa

Valmistus:

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Voitele/öljyä piirakkavuoka.
  3. Pilko omenat lohkoiksi. Poista siemenkodat.
  4. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita.
  5. Lisää kaurajuoma ja muna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  6. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja upota omenanpalat joukkoon.
  7. Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia. Piirakka on valmis, kun pinta on kullanruskea.
  8. Anna piirakan jäähtyä hetki, sillä parhaimmillaan piirakka on vielä lämpimänä, vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Gluteeniton omenapiirakka
Siirry sivun alkuun