Ainekset:
- 3 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (esim. Viljatuote)
- 1 dl sokeria
- 1 1/2 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl vaniljasokeria
- 1 tl kanelia
- 50 g sulatettua voita tai vastaava määrä ruokaöljyä
- 2 dl kaurajuomaa/muuta kasvijuomaa tai maitoa
- 1 muna
- 3-4 kotimaista omenaa
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Voitele/öljyä piirakkavuoka.
- Pilko omenat lohkoiksi. Poista siemenkodat.
- Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita.
- Lisää kaurajuoma ja muna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja upota omenanpalat joukkoon.
- Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia. Piirakka on valmis, kun pinta on kullanruskea.
- Anna piirakan jäähtyä hetki, sillä parhaimmillaan piirakka on vielä lämpimänä, vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Gluteeniton omenapiirakka