Ainekset:
- 1 pieni kesäkurpitsa (n. 200 g)
- 1 dl kaurajuomaa/maitoa
- 2 dl öljyä (rypsi- tai oliiviöljyä)
- 2 1/2 dl fariinisokeria
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- 1/2 tl kardemummaa
Sitruunainen tuorejuustokuorrute
- 200 g tuorejuustoa
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 dl tomusokeria
- Vatkaa kaikki ainekset yhteen ja levitä kesäkurpitsakakun päälle.
Valmistus
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Pese ja raasta raastimen karkealla terällä kesäkurpitsa. Sekoita raaste kulhossa kauramaidon, öljyn ja fariinisokerin kanssa.
- Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, suola, leivinjauhe, kaneli ja kardemumma. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja öljyä vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan ja levitä tasaiseksi. Paista uunissa n. 35 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin paistopinnan. Nosta uunista ja anna jäähtyä. Tarjoile sellaisenaan tai kuorruta tuorejuustokuorrutteella ja koristele marjoilla.
Mehevä kesäkurpitsakakku