Vegaaninen karjalanpaisti

Ainekset

  • 300 g (1 kpl) lanttua
  • 200 g (2-3 kpl) porkkanaa
  • 2 kpl sipulia
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 6 dl vettä
  • 2 rkl kasvisfondia
  • 10 kpl maustepippuria
  • 3 kpl laakerinlehteä
  • 1/2 tl suolaa
  • 480 g (2 pkt) kasviproteiinisuikaleita (esim. Gold&Green)
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1/4 tl mustapippuria rouhittuna
  • (lehtipersiljaa)

Valmistus

  1. Pese, kuori ja paloittele juurekset. Kuori ja kuutioi sipulit. Kuumenna 2 rkl öljyä kattilassa. Kuullota sipulia öljyssä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää juurekset ja kuullota muutama minuutti.
  2. Lisää vesi, fondi, pippurit, laakerinlehdet ja suola. Kuumenna ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 40 minuuttia.
  3. Ruskista vegekuutioita öljyssä paistinpannulla 7–10 minuuttia. Mausta soijalla ja pippurilla. Lisää kuutiot pataan juuri ennen tarjoamista. Viimeistele halutessasi hienonnetulla persiljalla. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Resepti: Vegaaninen karjalanpaisti | Reseptit | Pataruoat | Yhteishyvä

Vegaaninen karjalanpaisti
Siirry sivun alkuun