Ainekset
- 300 g (1 kpl) lanttua
- 200 g (2-3 kpl) porkkanaa
- 2 kpl sipulia
- 3 rkl rypsiöljyä
- 6 dl vettä
- 2 rkl kasvisfondia
- 10 kpl maustepippuria
- 3 kpl laakerinlehteä
- 1/2 tl suolaa
- 480 g (2 pkt) kasviproteiinisuikaleita (esim. Gold&Green)
- 1 rkl soijakastiketta
- 1/4 tl mustapippuria rouhittuna
- (lehtipersiljaa)
Valmistus
- Pese, kuori ja paloittele juurekset. Kuori ja kuutioi sipulit. Kuumenna 2 rkl öljyä kattilassa. Kuullota sipulia öljyssä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää juurekset ja kuullota muutama minuutti.
- Lisää vesi, fondi, pippurit, laakerinlehdet ja suola. Kuumenna ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 40 minuuttia.
- Ruskista vegekuutioita öljyssä paistinpannulla 7–10 minuuttia. Mausta soijalla ja pippurilla. Lisää kuutiot pataan juuri ennen tarjoamista. Viimeistele halutessasi hienonnetulla persiljalla. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.
Resepti: Vegaaninen karjalanpaisti | Reseptit | Pataruoat | Yhteishyvä
Vegaaninen karjalanpaisti